Nihil Sine Deo

Nihil Sine Deo

Tuesday, June 29, 2010

SFANTUL MUCENIC EVGHENIE (1977-1996)

(cei care doresc sa vizioneze filmul excutiei o pot face pe youtube.com, dati search pe Evgheny Rodionov - Holy Christian Martyr. ATENTIE! IMAGINI CUTREMURATOARE)

Citez din articolul Icon of soldier beheaded for not taking off his cross gives myrrh in Penza church (În biserica Penza, din icoana unui soldat decapitat pentru că a refuzat să-şi scoată crucea, curge mir):

Penza, 17 februarie, Interfax – Din icoana lui Evgeny Rodionov, aflată în biserica Sf. Lukas, din dispensarul oncologic regional din Penza, a început să curgă mir. Soldatul rus Rodionov a fost executat în Cecenia în 1996 pentru că a refuzat să renunţe la credinţa lui ortodoxă.

“Mirul a ieşit din două locuri, în palma unei dintre mâini şi în locul în care este purtată crucea (pe piept)”, a declarat jurnaliştilor preotul paroh al bisericii, Alexy Burtsev.

Potrivit preotului, s-a întâmplat în timpul privegherii de toată noaptea de pe 15 februarie. Enoriaşii, care au stat în spate rugându-se, au simţit o aromă ciudată şi plăcută.

Preotul a menţionat că pe 15 februarie 1996, Evgeny Rodionov, născut în Penza, a fost capturat în Cecenia şi închis pentru sute de zile, iar când a refuzat să renunţe la credinţa creştină, militanţii l-au decapitat.

Comentariu saccsiv:

Criminalii au indicat mamei tanarului unde se afla corpul in shimbul unei sume de bani … Yevgeny Aleksandrovich Rodionov a fost declarat Sfant la 20 august 2002 iar o biserica cu numele sau a fost construita la Hankala. Este singura biserica ortodoxa din Cecenia.

*

SFANTUL MUCENIC EVGHENIE S-A NASCUT SI A MURIT IN ACEEASI ZI: 23 MAI (1977-1996)

Frontpress: Evgheni Rodionov – soldatul mucenic pentru Hristos

Evgheni Rodionov s-a născut în satul Satino-Russkoye, în apropiere de Moscova. Când avea 11 ani, Evgheni a primit de la bunica lui o cruciuliţă de argint. A vrut să o poarte la şcoală, dar mama lui, atee convinsă, i-a interzis, mai ales că putea avea probleme din cauza autorităţilor comuniste. Totuşi, Evgheni a purtat cruciuliţa şi nu a dat-o jos niciodată. Când a crescut, s-a înrolat ca soldat în armata rusă. Avea 19 ani când a fost luat ostatec de rebelii ceceni. Aceştia l-au ţinut legat de mâini într-o pivniţă, l-au lăsat să sufere de foame şi de sete timp de peste trei luni şi l-au bătut cumplit. Musulmanii i-au ordonat lui Evgheni şi camarazilor lui să-şi nege credinţa şi să se convertească la islam. Spre deosebire de majoritatea celorlalţi prizonieri, Evgheni a refuzat să se lepede de Hristos şi a fost decapitat în data de 23 mai 1996.

După ce a plătit 4.000 de dolari americani torţionarilor, mama lui Evgheni a reuşit să recupereze trupul fiului ei. L-a găsit într-o groapă comună, unde zăcea alături de camarazii lui. Deşi decapitat, avea încă la gât cruciuliţa de argint. Ucigaşul, Ruslan Khaikhoroyev, i-a spus femeii: Fiul tău ar fi putut rămâne în viaţă, dar a refuzat să-şi scoată crucea de la gât”. Capul băiatului a fost recuperat mai târziu.

Pentru tatăl lui, durerea de a-şi înmormânta copilul a fost prea mare şi a murit câteva zile mai târziu. Mama lui Evgheni, Lyubov, care nu pusese niciodată piciorul într-o biserică, a devenit o femeie credincioasă.

(…)

Oamenii vin din cele mai îndepărtate părţi ale Rusiei pentru a se ruga la mormântul acestui martir, unde se întâmplă minuni. Unii veterani şi-au pus medaliile pe mormânt, în semn de omagiu, iar credincioşii au pus mici bileţele în care cer intervenţia sfântului. Într-o biserică de lângă St. Petersburg, imaginea sa în mărime naturală este pictată în altar lângă cele ale Fecioarei Maria, a Arhanghelului Mihail, Iisus Hristos şi Nicolae al II-lea, ultimul ţar, canonizat în urmă cu trei ani. Mama lui Evgheni şi alţi credincioşi afirmă că, uneori, icoanele lui Evgheni răspândesc o mireasmă placută și chiar izvorăsc mir, un semn, spun ei, al sfinţeniei celui reprezentat acolo.

Aleksandr Makeyev, un ofiţer de trupe de desant care conduce o fundaţie pentru ajutorarea soldaţilor, afirmă că a văzut militari îngenunchind în faţa icoanei lui Evgheni Rodionov. “Copiii din Cecenia se simt abandonaţi de către stat şi de conducătorii lor. Nu ştiu cui să ceară ajutor, însă ştiu că Zenia (porecla lui Evgheni) e unul de-al lor”, a declarat Makeyev pentru cotidianul Moskovsky Komsomolets.

În Hankala, lângă Groznîi, s-a construit o biserică cu numele Noul Martir Evgheni Soldatul, singura biserică ortodoxă din Cecenia. Peste 26 de biserici, de la graniţa cu Ucraina până în Siberia, au icoane care îl înfăţişează în uniformă militară. Trădat de stat, care l-a uitat, de comandanţii lui, care l-au declarat dezertor, Evgheni Rodionov atrage admiraţia oamenilor chiar şi prin simplul fapt că el nu a trădat pe nimeni. Sursa: frontpress.ro

Mucenicul Tău, Doamne, Evghenie, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a luat de la Tine, Dumnezeul nostru, că având puterea Ta, pe chinuitori a învins, zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

No comments:

Post a Comment